Nedan hittar du information om Fasadmålning

Som målare är just fasadmålning en av våra specialiteter, vi har stor erfarenhet av att måla såväl privata husfasader som större fasadkomplex. Husfasader täcker vanligtvis betydligt större ytor än inomhusväggar gör och man behöver en annan typ av utrustning för att nå överallt. Självklart utför vi även fasadtvätt.

Vilken färg?

Vill man ha en helt ny färg på fasaden mot den som fanns från början så är det bra att grunda först, annars är risken att den nya färgen inte blir riktigt som man tänkt sig eftersom den gamla färgen kan ”lysa” igenom. Man kan välja att göra fasaden intressant genom att sätta en annan färg på dörrar och gavlar – ofta brukar man vilja ha en ljusare färg runt fönstren.

Ett generellt tips inför valet av fasadfärg är att välja färger som inte är för klara, gärna får de dra lite åt grått om de är ljusa eftersom fasader lätt ser skrikiga ut annars.
På flera av de ledande färgföretagens hemsidor kan man ladda ner färgsättningsprogram som kan hjälpa en att komma fram till vilken färg det egentligen är man vill ha på sin fasad. Vi på Månssons Måleri AB i Ängelholm och Helsingborg hjälper givetvis också gärna till med de olika valen.

Mer än bara färg

När man ska måla om fasaden på ett hus så är det mer än bara några färgburkar för fasadens yta man behöver. Ofta behöver fasaden tvättas och/eller behandlas innan det är dags för målaren att måla. Olika fasader behöver olika behandling, man använder inte samma metoder och produkter till trä som till sten eller betong. På Månssons Måleri i Ängelholm och Helsingborg hjälper vi självklart dig som kund med detta!

Vid frågor eller intresse är du som kund varmt välkommen att

Kontakta oss