Vad innebär ROT-avdraget?

ROT och RUT är ett numera välkänt begrepp inom svenska skatteavdrag, dessa två koncept täcker husnära tjänster och eftersom ROT-avdraget är något som i allra högsta grad går hand i hand med de tjänster som vi på Månssons Måleri i Ängelholm och Helsingborg erbjuder så ger vi dig här en lite närmre inblick i vad ROT-avdraget är och hur du som vill anlita en målare kan utnyttja det.

Läs mer om ROT-avdraget på maleriforetagen.se

Nytt avdrag varje år

Man kan ansöka om ett nytt ROT-avdrag varje år och varje person är berättigad till upp till 50 000 kronor i avdrag per år. För att få ut 50 000 kronor i skatteavdrag ska man själv betala samma summa – man får alltså hälften av arbetskostnaderna betalda upp till 50 000 kronor.
ROT-avdraget täcker endast rena arbetskostnader vid renovering och ombyggnation i ens bostad. Materialkostnader ingår ej.

Knutet till individen

Eftersom ROT-avdraget är en skattelättnad som är knuten till varje individ så kan alla som står som ägare på bostaden ansöka om ett eget ROT-avdrag. Ofta är man två som äger en bostad – om man till exempel är gift eller sambor – och då kan alltså den gemensamma skattelättnaden nå upp till 100 000 kronor. Det är verkligen en bra hjälp för den som är i renoverartagen.

Vi hjälper dig

Du som köper tjänster som innefattas av rot- eller rutavdraget ansöker inte själv om avdraget, detta gör vi. Vi drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Om du kan ta del av avdragen beror helt på hur mycket skatt du har betalat under årets gång och vilka andra avdrag du gjort. Mer info finns på Skatteverket.

Vid frågor eller intresse är du som kund varmt välkommen att Kontakta oss